• 15 dkg čínského zelí (horní část)
• 20 dkg tofu
•
4-5 ks čínské voňavé houby
• olej
• 1 lžíce nejemno nakrájené cibule
• špetka zázvoru
• 1-2 lžíce sojové omáčky
• sůl
Čínské voňavé houby namočíme do misky s vroucí vodou, přikryjeme a necháme asi 20 minut změknout a nabobtnat, potom odkrojíme tvrdé nožičky, propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na půlky.
Uvaříme rýži.
Na oleji osmahneme plátky tofu z obou stran.
Cibuli osmahneme s nastrouhaným kouskem čerstvého zázvoru, přidáme zelenou část čínského zelí pokrájenou na malé kousky a osmahneme.
Až povadne, podlejeme troškou vody, všechno smícháme, přidáme voňavé houby a sojovku.
Přikryjeme poklicí a dusíme na malém ohni asi 3 minuty, aby se směs dobře spojila.