Kuchařské recepty pro každého

Čínské zelí s tofu a rýží

Potřebujeme tyto suroviny:
15 dkg čínského zelí (horní část)
20 dkg tofu
4-5 ks čínské voňavé houby
olej
1 lžíce nejemno nakrájené cibule
špetka zázvoru
1-2 lžíce sojové omáčky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čínské voňavé houby namočíme do misky s vroucí vodou, přikryjeme a necháme asi 20 minut změknout a nabobtnat, potom odkrojíme tvrdé nožičky, propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na půlky.
Uvaříme rýži.
Na oleji osmahneme plátky tofu z obou stran.
Cibuli osmahneme s nastrouhaným kouskem čerstvého zázvoru, přidáme zelenou část čínského zelí pokrájenou na malé kousky a osmahneme.
Až povadne, podlejeme troškou vody, všechno smícháme, přidáme voňavé houby a sojovku.
Přikryjeme poklicí a dusíme na malém ohni asi 3 minuty, aby se směs dobře spojila.
Čínské zelí s tofu a rýží
Čínské zelí s tofu a rýží