• 4 vepřové řízky
• 100 g prorostlé slaniny
• 150 g cibule
• 2 zelené papriky
• 2 pálivé papriky
• 100 g žampionů
• 1 lžička soli
• pepř
• 1 lžička sladké papriky
• 1 lžíce hladké mouky
• 2 lžíce oleje
• 1 lžíce rajského protlaku
• 3 lžíce bílého vína
• 125 ml masového vývaru
• 0,25 l kysané smetany
Maso obalíme ve směsi koření a mouky.
Slaninu a oloupané cibule nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém oleji a slanině mírně osmahneme maso po obou stranách a vyjmeme z tuku.
Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova a přidáme rajský protlak, bílé víno, vývar a smetanu.
Pak vložíme řízky, přikryjeme a dusíme při nízké teplotě (občas obrátíme).
Papriku nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semena, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
Zeleninu a houby rozložíme na řízky a dusíme posledních 10 minut před podáváním.
Podle potřeby dochutíme.