Kuchařské recepty pro každého

Cikánský řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové řízky
100 g prorostlé slaniny
150 g cibule
2 zelené papriky
2 pálivé papriky
100 g žampionů
1 lžička soli
pepř
1 lžička sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce rajského protlaku
3 lžíce bílého vína
125 ml masového vývaru
0,25 l kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso obalíme ve směsi koření a mouky.
Slaninu a oloupané cibule nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém oleji a slanině mírně osmahneme maso po obou stranách a vyjmeme z tuku.
Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova a přidáme rajský protlak, bílé víno, vývar a smetanu.
Pak vložíme řízky, přikryjeme a dusíme při nízké teplotě (občas obrátíme).
Papriku nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semena, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
Zeleninu a houby rozložíme na řízky a dusíme posledních 10 minut před podáváním.
Podle potřeby dochutíme.
Cikánský řízek
Cikánský řízek