• 375 g předního hovězího
• 40 g rostlinného tuku
• 100 g cibule
• mletá paprika
• sůl
• mletý pepř
• 20 g rajčatového protlaku
• kmín
• 2,5 dcl vývaru
• 100 g brambor
• 1 stroužek česneku
• majoránka
• 25 g slaniny
• 50 g žampiónů
• 50 g papriky
• 37 g nakládaných okurek
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme.
Potom osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín, zalijeme vývarem a dusíme dopoloměkka.
Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku.
Chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky a vše ještě krátce povaříme.