• 800 g vepřové pečeně na roládu
• 1 paprikový lusk
• 2 cibule
• 50 g prorostlé slaniny
• 2 lžíce rajského protlaku
• 4 lžíce oleje
• 2 lžíce kečupu
• sůl
• pepř
Plát masa na roládu osolíme a opepříme.
Papriku rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádra, omyjeme a nakrájíme, oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky.
Vše smícháme s rajským protlakem, osolíme a opepříme a vzniklou směs rozprostřeme na plát masa.
Maso srolujeme, pevně omotáme nití, dáme do pekáče, potřeme olejem, dáme do trouby předehřáté na 175°C a pečeme 90 minut.
Během pečení častěji obracíme, aby se maso stejnoměrně opeklo, a podléváme.
10 minut před dopečením potřeme kečupem.