• 500 g hovězího masa
• 20 g slaniny
• 1 větší cibule
• 2 rajčata
• 3 papriky
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 1 sterilovaná okurka
• 50 g sádla
• 20 g másla
• sůl
• mletý pepř
• mletá paprika
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a opečeme po všech stranách.
Pak podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a pečeme pod pokličkou do změknutí.
Při pečení maso občas obrátíme, přelijeme mastnou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou.
Ke konci pečení přidáme očištěné papriky, rajčata a okurku nakrájené na nudličky a pečeme, až maso změkne.
Cikánskou hovězí pečeni podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.