• 400 g kuřecího masa
• 1 cibule
• 150 g kořenové zeleniny
• 300 g cibule
• 30 g másla
• 1 lžíce oleje
• 4 plátky toustového chleba
• 100 g ementálu
• zelená petrželka
• sůl
• 2 zrnka nového koření
• 1 bobkový list
• 10 zrnek pepře
Do hrnce dáme nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, cibuli a 1,2 l vody.
Uvedeme do varu, vložíme maso a zvolna vaříme 30 až 40 minut.
Na směsi másla a oleje opečeme do světle růžova oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme scezeným vývarem a povaříme 10 minut.
Podle chuti osolíme.
Před podáváním do misek rozdělíme na kousky nakrájené kuřecí maso, zalijeme polévkou, na každou misku položíme nasucho opečený plátek chleba a hrubě nastrouhaný sýr.
Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme, až se sýr roztaví.
Ozdobíme cibulovou natí.