Kuchařské recepty pro každého

Cibulačka s černým pivem

Potřebujeme tyto suroviny:
6 cibulí
4 stroužky česneku
půl lžičky cukru
6 dcl silného kuřecího vývaru
5 dcl černého piva
olej
máslo
sůl
pepř
špetka drceného kmínu
petrželka
chleba na opečení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji s máslem do lehce zlatavé barvy.
Pak přidáme cukr, necháme lehce zkaramelizovat, zalijeme pivem a vývarem a pomalu vaříme asi 15 minut.
Nakonec dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
Porce polévky zdobíme nasekanou zelenou petrželkou a kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Cibulačka s černým pivem
Cibulačka s černým pivem