• 750 g bílého chřestu
• 150 g krevet
• 200 g smetany
• 2 žloutky
• 30 g másla
• 30 g mouky
• sůl
• bílý pepř
• 1 lžička cukru
• trocha worchestrové omáčky
• 1 lžička citrónové šťávy
• petrželka
Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme dřevnaté konce.
Slupky a konce vaříme asi 10 minut.
Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky.
Konce a slupky procedíme, chřestový vývar osolíme a ocukrujeme, chřest vaříme asi 10 minut a pak vyjmeme.
Tuk rozehřejeme v kastrůlku a zapražíme moukou, rozředíme vývarem ze slupek a konců chřestu.
Vložíme chřest a ochutíme polévku solí, pepřem, cukrem, worchestrovou omáčkou a citrónovou šťávou.
Rozkvedláme žloutky se šlehačkou, vmícháme do polévky a dále nevaříme.
Přidáme krevety a ozdobíme na drobné kousky pokrájenou petrželkou.