• 75 dkg chřestu
• 20 dkg grilovací klobásy
• 20 dkg žampionů
• 3 dkg másla
• 2 lžíce smetany
• 2 lžičky solamylu rozmíchané ve vodě
• 4 vejce
• 1 lžíce mléka
• 1 lžíce hladké mouky
• sůl
• cukr
• pepř
• 3 lžíce oleje
• 1 pokrájený citron
• petržel
Oloupaný chřest povaříme 20 minut v osolené vodě s cukrem.
Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na másle a přidáme oloupanou klobásu nakrájenou na kostičky a smetanu.
Podlijeme 2-3 lžícemi vody, dusíme 5-10 minut a před koncem přidáme solamyl.
Osolíme a opepříme.
Žloutky rozšleháme v mléce, přimícháme mouku a sníh z bílků, osolíme a na oleji upečeme 4 omelety.