Kuchařské recepty pro každého

Chřestová omeleta se žampiony

Potřebujeme tyto suroviny:
75 dkg chřestu
20 dkg grilovací klobásy
20 dkg žampionů
3 dkg másla
2 lžíce smetany
2 lžičky solamylu rozmíchané ve vodě
4 vejce
1 lžíce mléka
1 lžíce hladké mouky
sůl
cukr
pepř
3 lžíce oleje
1 pokrájený citron
petržel
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupaný chřest povaříme 20 minut v osolené vodě s cukrem.
Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na másle a přidáme oloupanou klobásu nakrájenou na kostičky a smetanu.
Podlijeme 2-3 lžícemi vody, dusíme 5-10 minut a před koncem přidáme solamyl.
Osolíme a opepříme.
Žloutky rozšleháme v mléce, přimícháme mouku a sníh z bílků, osolíme a na oleji upečeme 4 omelety.
Chřestová omeleta se žampiony
Chřestová omeleta se žampiony