• 250 g hladké mouky
• 5 dcl mléka
• 2 vejce
• 80 g másla
• 10 g droždí
• 10 g cukru
• sůl
• citrónová šťáva
• skořicový cukr
• na pyré: 500 g jablek + 100 g cukru + šťáva a kůra z 1 citronu
V mléce rozmícháme žloutky, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli, promícháme a necháme vykynout.
Pak zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků s cukrem.
Na rozehřátém lívanečníku upečeme lívance po obou stranách dozlatova.
Hotové lívance potřeme silnou vrstvou jablkového pyré a sypeme skořicovým cukrem.
Jablkové pyré připravíme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme, podusíme s cukrem a přidáme špetku nastrouhané citrónové kůry a citrónovou šťávu.
Pak dusíme, dokud se nevydusí přebytečná voda.