• 1 kg mražených chapadel chobotnice
• 3 stroužky česneku
• 4 lžíce oleje
• 1 lžíce sladké papriky
• 1 lžička mletého pepře
• půl lžičky soli
• 4 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
V hmoždíři rozetřeme dvě lžíce oleje, sůl, pepř, papriku a oloupaný a nadrobno nasekaný česnek.
Rozmrazená chapadla vhodíme na dvě minuty do vroucí osolené vody, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky a v hlubší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání pět minut smažíme.
Pak přidáme připravenou česnekovo-paprikovou pastu, promícháme a smažíme do měkka.
Porce chobotnice s česnekem a paprikou podáváme ihned a s čerstvým světlým pečivem.