Kuchařské recepty pro každého

Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g vepřového bůčku
600 g syrových brambor
250 g vařených brambor (z minulého dne)
1-2 vejce
200 g hrubé mouky
300 g sterilovaného červeného zelí
1 cibule
sůl
kmín
cukr
ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřový bůček nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a zvolna škvaříme.
Vařené i syrové oškrábané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl a řádně promícháme.
Ze vzniklého těsta pomocí lžíce tvoříme noky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě.
Až jsou škvarky téměř zlatavé, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, pak přidáme červené sterilované zelí, kmín, sůl, cukr a podle potřeby dochutíme octem.
Nakonec přidáme uvařené noky (chlupaté knedlíky) a krátce prohřejeme.
Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím
Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím