• 250 g vepřového bůčku
• 600 g syrových brambor
• 250 g vařených brambor (z minulého dne)
• 1-2 vejce
• 200 g hrubé mouky
• 300 g sterilovaného červeného zelí
• 1 cibule
• sůl
• kmín
• cukr
• ocet
Vepřový bůček nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a zvolna škvaříme.
Vařené i syrové oškrábané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl a řádně promícháme.
Ze vzniklého těsta pomocí lžíce tvoříme noky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě.
Až jsou škvarky téměř zlatavé, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, pak přidáme červené sterilované zelí, kmín, sůl, cukr a podle potřeby dochutíme octem.
Nakonec přidáme uvařené noky (chlupaté knedlíky) a krátce prohřejeme.