Kuchařské recepty pro každého

Chlupaté knedlíky (drbáky, drbance, kosáky)

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g syrových brambor
400 g vařených brambor
2 vejce
hrubá mouka dle potřeby
mletý kmín
majoránka
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme a na cedníku necháme okapat.
Přidáme nastrouhané den předem vařené brambory, vejce, kmín, majoránku, osolíme, zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto.
Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
Hotové knedlíky podáváme buď samostatně například přelité škvařenou slaninou a posypané smaženou cibulkou nebo jako přílohu k masům.
Chlupaté knedlíky (drbáky, drbance, kosáky)
Chlupaté knedlíky (drbáky, drbance, kosáky)