• 115 g slaniny
• 8 větších brambor
• 0,15 dcl oleja
• 0,3 dcl octa
• 3 zelené cibulky
• 5 ředkviček
• 2 stonky celeru
• 0,15 dcl hořčice
• 3 natvrdo uvařená vejce
• sůl
• pepř
• 2 červené papriky
• na majonézu z plísňového sýra: hořčice + cukr krystal + kajanský pepř + 1 žloutek + olivový olej + 0,15 dl citrónovej šťavy + 100 g sýra Nivy
Majonézu připravíme tak, že smícháme hořčici, cukr, kajanský pepč a žloutek.
Pak za stálého míchání po kapkách přidáváme olej, až je směs velmi hustá.
Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a rozdrobený sýr a majonéza je hotová.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka.
Pak je slijeme a opláchneme studenou vodou.
Slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme do křupava.
Brambory dáme do mísy, pokropíme olejem, octem a přidáme nakrájenou cibulku, ředkvičku nakrájenou na kostky a pokrájené stonky celeru.
V manší misce smícháme majonézu, hořčici, nakrájená vejce, sůl a pepř, polovinu směsi a slaninu smícháme s bramborami, dáme do zapékací mísy, na vrch dáme zbytek směsi a slaninu a zapečeme do zlatohněda.
Podáváme v skleněných miskách a povrch ozdobíme osmahnutou nakrájenou červenou paprikou a mladou cibulkou.