• 500 g mletého hovězího masa
• 400 g konzervovaných rajčat
• 400 g sterilovaných červených fazolí
• 1 lžíce oleje
• 1 velká cibule
• 1 čerstvá červená paprika
• 3 stroužky česneku
• 1 lžíce pálivého chili
• 1 lžíce sladké papriky
• 1 lžíce drceného kmínu
• 1 kostka bujonu
• půl lžíce majoránky
• 1 malý rajčatový protlak
• sůl
• pepř
• 1 lžíce cukru
Na rozpáleném oleji smažíme nasekanou cibuli asi 5 min, pak přisypeme rozmačkaný česnek a na kostky nakrájenou papriku, sladkou papriku, kmín a chili.
Za stálého míchání necháme vůně promísit, přidáme maso a vařečkou se snažíme ho rozdělit na co nejmenší kousky.
Opékáme tak dlouho, dokud není maso hrudkovaté a je stejnoměrně opečené.
Opékáme pozvolna, aby bylo křupavé a ne dušené.
Zvlášť si připravíme bujon, který rozpustíme ve 300 ml horké vody a přilijeme ho do pánve.
Přidáme rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř.
Nakonec přidáme protlak a vše důkladně promícháme.
Maso teď dusíme s omáčkou pod pokličkou asi 20 minut na velmi mírném ohni, občas promícháme a v případě potřeby podlejeme dvěma lžícemi vody.
Správné chilli by mělo být husté a šťavnaté.
Nakonec přidáme scezené fazole, pokrm přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme, vypneme oheň, ochutíme solí a pepřem a necháme 10 minut odstát.