• 15 dkg uzeného bůčku
• 1 plechovka červených fazolí
• 1 cibule
• 15 dkg kyselého zelí
• 10 dkg pórku
• 4 dkg tuku
• 1 kostka masoxu
• bílý jogurt
• 3 lžíce hladké mouky
• 3 lžíce kečupu
• sůl
• špetka chilli
• 1 lžička červené papriky
• petrželka
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku.
Vmícháme mletou papriku, rozředíme 1 litrem vody a za stálého míchání vaříme 5 minut.
Přidáme nakrájený bůček, zelí, masox a kečup a povaříme.
Nakonec přidáme nakrájený pórek a fazole i s nálevem, podle potřeby dochutíme solí a chilli.
Při podávání dáme do porce polévky lžičku jogurtu.