• 400 g špaget
• 200 g uzeného masa
• 500 g čerstvého špenátu
• 200 ml smetany na šlehání
• 5 lžic oleje
• 2 až 3 stroužky česneku
• 2 feferonky
• strouhaný muškátový oříšek
• mletý černý pepř
• sůl
Špenát očistíme a krátce - 1 až 2 minuty - povaříme v osolené vodě.
Slijeme a necháme odkapat.
Uzené maso nakrájíme na asi centimetrové kostky.
Feferonky překrojíme, vybereme zrníčka a nakrájíme nadrobno.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi na oleji opečeme z každé strany nakrájené uzené maso, pak jej vyndáme a dáme do pánve feferonky, česnek a teplotu snížíme na minimum.
Přidáme špenát a zahřejeme.
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme, necháme odapat a ještě horké promícháme se špenátem.
Ochutíme solí, pepře a muškátovým oříškem.
Vše promícháme, zalejeme smetanou a necháme několik minut odpočinout.
Podávame posypané nastrouhaným sýrem.