Kuchařské recepty pro každého

Česnekové kapsy

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky vepřového masa
anglická slanina
Niva
cibule
sůl
pepř
česnek
majoránka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou.
Do slaniny zabalíme Nivu a dáme doprostřed plátku, plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se plátek nerozevřel a na rozpáleném oleji opékáme z obou stran dozlatova.
Pak maso vyndáme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme zpět maso, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
Podáváme s bramborami nebo rýží.
Česnekové kapsy
Česnekové kapsy