• 1 jehněčí kýta
• 1 cibule
• 1 hlavička česneku
• sůl
• půl lžičky tymiánu
• půl lžičky bazalky
• půl lžičky mletého pepře
• půl lžičky majoránky
• 1/8 másla
• olej
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením.
Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu.
Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet.
Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka.
Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova.
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme v teple.
Výpek slijeme, napečenou šťávu seškrábeme, rozředíme trochou vody a společně s výpekem povaříme.
Podáváme přelité horkou šťávou s vařenými nebo opečenými brambory.