• 15 dkg telecí pečeně,10 dkg vepřové pečeně
• 5 dkg bílé fazolky
• 1 velké jablko
• 4 kyselé znojemské okurky dobře osušené
• 3 dkg cibule
• 0,5 dkg kaparů
• půl kávové lžičky hořčice
• 2 až 3 lžíce vinného octa
• mletý bílý pepř
• majonéza
Kousek telecí a vepřové pečeně, bílou vařenou fazolku, menší kyselé loupané okurky a jablko, vše nakrájené na nudličky, promícháme se sekanou cibulkou, kapary, bílým pepřem a jemnou hořčicí.
Tuto směs zalijeme majonézou a necháme salát asi tři hodiny uležet.
Odleželý salát upravíme na skleněnou mísu, ozdobíme zelenou petrželkou, hlávkovým salátem, ředkvičkou, citronem a podáváme.