• 500 g polohrubé mouky
• 25 g droždí
• 80 g práškového cukru
• 3 žloutky
• špetka soli
• 80g másla
• 0,25 l mléka
• máslo na potření.
Z trošky vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek.
Prosátou mouku osolíme, přidáme cukr, vzešlý kvásek, rozehřáté vychladlé máslo a vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na plát a rádýlkem vykrajujeme čtverce.
Na každý čtverec dáme kousek libovolné náplně podle chuti a zabalíme podlouhlé buchtičky.
Klademe na vymaštěný plech, kde je necháme ještě chvíli kynout.
Pak je potřeme ze všech stran rozehřátým máslem a dáme péci do předehřáté trouby.
Upečené buchty necháme trochu prochladnout, pak je pocukrujeme a můžeme podávat.