Kuchařské recepty pro každého

Červené kuře

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře (asi 600 g)
500 g zralých rajčat
300 g brambor
250 g červené řepy
1 cibule
2 šálky kuřecího vývaru
3 lžíce škrobové moučky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička octa
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vykuchané a umyté kuře rozporcujeme na asi stogramové kousky, každý kousek posolíme a obalíme ve škrobové moučce.
Na horkém oleji opečeme dozlatova a necháme na sítu okapat.
Do vařícího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu a brambory.
Když změknou, přidáme pálenku, cukr, sůl, ocet a pepř - vše podle chuti.
Na teplou mísu naservírujeme opečené kuře a přikryjeme vrstvou zeleniny.
Červené kuře
Červené kuře