Kuchařské recepty pro každého

Červené fazole s bazalkou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 hrnky červených fazolí
2-3 cibule
sůl
bazalka
pepř
česnek
olivový olej
kečup
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka (30-40 minut).
Asi 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky.
Fazole slijeme, necháme okapat a neproplachujeme je již vodou.
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, přidáme okapané fazole, osolíme, opepříme, dáme ještě lžicku bazalky a 10 minut dusíme.
Nakonec přilijeme kečup, a dochutíme česnekem.
Červené fazole s bazalkou
Červené fazole s bazalkou