• 300 g bílých fazolí
• 250 g anglické slaniny
• 4 párky
• 1 cibule
• mrkev
• petržel
• celer
• 1 masox
• 1 konzerva rajčatového protlaku
• sůl
• pepř
• půl lžičky sladké papriky
• cukr
• petrželka
Fazole přes noc namočíme ve 2 litrech vody.
Druhý den k nim přidáme slaninu a 1 hodinu vaříme.
Pak přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, sůl, pepř, papriku, masox, rajčatový protlak a trochu cukru a vaříme 10 až 20 minut.
Pak přidáme párky a vaříme ještě 20 minut.
Slaninu a párky vyndáme, nakrájíme a vrátíme do polévky, kterou ještě jednou okořeníme pepřem a sladkou paprikou a nakonec přidáme nasekanou petrželku.