Kuchařské recepty pro každého

Čertovská pánev

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g vepřového plecka
400 g kuřecích řízků
200 g klobásy
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
4 střední cibule
200 g žampionů
1 pórek
6 stroužků česneku
2 chilli papričky
50 ml olivového oleje
100 ml piva
1 kelímek strouhaného křenu
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na nudličky, klobásu na tenká kolečka, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, osmahnuté přendáme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky a žampiony a restujeme 3 až 5 minut.
Pak vložíme maso zpět, přidáme na kousky nakrájené chilli papričky, mírně podlijeme pivem a pár minut podusíme.
Poté přidáme plechovku fazolí a prohřejeme.
Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem a s bramborovými hranolky.
Čertovská pánev
Čertovská pánev