Kuchařské recepty pro každého

Černý kuba

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g krup
50 g sušených hub
50 g sádla
50 g škvarků
5 stroužků česneku
vrchovatá lžíce soli
lžička majoránky
lžička mletého pepře
lžička tlučeného kmínu
3 dcl masového vývaru
sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kroupy několikrát propláchneme.
Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik, co krup.
Znovu je několikrát propláchneme.
Pokrájené namočené houby podusíme na sádle.
Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme s kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme 30 až 40 minut.
Řídká konzistence směsi před pečením je normální, během pečení zhoustne.
Černý kuba
Černý kuba