Kuchařské recepty pro každého

Celer s houbovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 celer
200 g čerstvých hub
2 velké cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
5 cl bílého vína
5 dcl vývaru
1 lžíce másla
sůl
pepř
mletá červená paprika
1 bobkový list
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celer nakrájíme na silnější plátky, podlijeme trochou vody, osolíme a podusíme do poloměkka.
Pak vyndáme a necháme odkapat.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, poprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem a dobře rozšleháme.
Dochutíme solí a pepřem, přidáme bobkový list petrželovou nať a povaříme.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a chvíli podusíme na másle.
Do omáčky nalijeme víno, přidáme podušené huby a celer a ještě chvíli povaříme.
Celer s houbovou omáčkou
Celer s houbovou omáčkou