• 1 celer
• 200 g čerstvých hub
• 2 velké cibule
• 1 lžíce oleje
• 2 lžíce hladké mouky
• 5 cl bílého vína
• 5 dcl vývaru
• 1 lžíce másla
• sůl
• pepř
• mletá červená paprika
• 1 bobkový list
• petrželová nať
Celer nakrájíme na silnější plátky, podlijeme trochou vody, osolíme a podusíme do poloměkka.
Pak vyndáme a necháme odkapat.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, poprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem a dobře rozšleháme.
Dochutíme solí a pepřem, přidáme bobkový list petrželovou nať a povaříme.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a chvíli podusíme na másle.
Do omáčky nalijeme víno, přidáme podušené huby a celer a ještě chvíli povaříme.