• 700 g jehněčího masa
• 300 g kuřecího masa
• 200 g slaniny
• 0,5 kg vepřové klobásy
• 150 g husího sádla
• 1 kg bílých fazolí
• 2 cibule propíchlé hřebíčkem
• 1 nakrájená cibule
• 8 stroužků česneku
• 3 rajčata
• 1 mrkev
• 100 g strouhanky
• "bouquet garni" (tymián + petrželka + bazalka + bobkový list + řapíkový celer)
Fazole namočíme do studené vody na 6 hodin, pak slijeme.
K fazolím přidáme slaninu nakrájenou na kousky, celou mrkev, 2 cibule propíchlé hřebíčkem, 5 stroužků česneku a "bouquet garni", zalijeme vodou a mírně vaříme asi 1,5 hodiny.
V jiném hrnci na rozehřátém husím sádle osmahneme jehněčí a kuřecí maso nakrájené na kostičky, nakrájenou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku.
Pak přidáme rajčata nakrájená na kostičky a přikryté podusíme.
Jakmile budou fazole dovařené, vytáhneme "bouquet garni" a celé cibule.
Do zapékací mísy poklademe střídavě ve vrstvách fazole, pak připravené maso a na to kolečka salámu.
Povrch posypeme strouhankou, pokapeme rozpuštěným sádlem, dáme do trouby a pečeme asi hodinu a půl.
Cassoulet podáváme v zapékací míse, ve které bylo jídlo připraveno.