• 1 candát (asi 1,5 kg)
• 1 kg mletého špenátu
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• 30 g másla
• 250 ml smetany ke šlehání
• šťáva z jednoho citrónu
• 4 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce jemně nasekaného estragonu
• čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
• 2 lžíce suchého vermutu
• sůl
• čerstvě mletý pepř
Candáta opláchneme a osušíme, do kůže uděláme několik šikmých zářezů.
Rozmícháme sůl, pepř, citrónovou šťávu, olej a estragon.
Polovinou marinády rybu potřeme zvenku i uvnitř a necháme 30 minut odležet.
Špenát přebereme a důkladně propláchneme a necháme okapat.
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
Oboje podusíme na rozehřátém másle, pak přidáme špenát a několik minut podusíme.
Špenát osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem, přimícháme smetanu a vermut, přendáme do pekáče, přidáme candáta a pečeme 25-30 minut, podle potřeby rybu přeléváme zbývající marinádou.