Kuchařské recepty pro každého

Candát se špenátem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 candát (asi 1,5 kg)
1 kg mletého špenátu
1 cibule
1 stroužek česneku
30 g másla
250 ml smetany ke šlehání
šťáva z jednoho citrónu
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce jemně nasekaného estragonu
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
2 lžíce suchého vermutu
sůl
čerstvě mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Candáta opláchneme a osušíme, do kůže uděláme několik šikmých zářezů.
Rozmícháme sůl, pepř, citrónovou šťávu, olej a estragon.
Polovinou marinády rybu potřeme zvenku i uvnitř a necháme 30 minut odležet.
Špenát přebereme a důkladně propláchneme a necháme okapat.
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
Oboje podusíme na rozehřátém másle, pak přidáme špenát a několik minut podusíme.
Špenát osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem, přimícháme smetanu a vermut, přendáme do pekáče, přidáme candáta a pečeme 25-30 minut, podle potřeby rybu přeléváme zbývající marinádou.
Candát se špenátem
Candát se špenátem