Kuchařské recepty pro každého

Candát na žampiónech

Potřebujeme tyto suroviny:
4 filé z candáta bez kůže
citronová šťáva
6 žampiónů
1 dcl bílého vína
1 dcl mléka
strouhaný parmezán
máslo
strouhanka
sůl
pepř
oregano
tymián
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oprané a osušené filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a marinujeme.
Marinované filety osušíme a na kousku másla prudce opečeme z obou stran.
Zapékací formu vymažeme máslem, položíme do ní filety, na ně dáme žampióny nakrájené na plátky, zalijeme směsí vína, mléka a strouhaného sýra a navrch dáme ještě plátky másla a posypeme strouhankou.
Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 180°C, poté na asi 2 minuty zvýšíme teplotu na 250°C, aby jídlo "chytilo barvu".
Candát na žampiónech
Candát na žampiónech