• 1 kg brambor
• 3 špekáčky
• 50 g Jidášova ucha (sušené)
• zelená nať z jarní cibulky
• 1 větší cibule
• 4 stroužky česneku
• sádlo
• sůl
• pepř
• červená mletá sladká paprika
• červená mletá pálivá paprika
• hladká mouka
• 1,5-2 l vody
Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Špekáčky pokrájíme na malé kousky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme sladkou i pálivou papriku a zamícháme.
Do tohoto základu přidáme pokrájené špekáčky a brambory a zprudka orestujeme.
Pak zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka.
Ke konci dušení přidáme namočené a pokrájené Jidášovo ucho a ještě chvíli dusíme.
Nakonec dochutíme solí a pepřem, vmícháme záklechtku z mouky a vody a ještě krátce povaříme.