Kuchařské recepty pro každého

Burgundské hovězí maso

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího masa z kýty
40 g slaniny
150 g žampionů
60 g cibule
2 stroužky česneku
2 dcl červeného vína
špetka černého mletého pepře
1 bobkový list
1 hřebíček
tymián
30 g sádla
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce solamylu
půl lžičky cukru
citronová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu nakrájíme na kousky a osmažíme.
Smaženou slaninu vyndáme, na vysmaženém tuku osmahneme 4 kostky hovězího masa, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián, přikryjeme a dusíme doměkka.
Na trošce sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, osolíme, přidáme třený česnek, pepř a rajský protlak a chvíli dusíme.
Tuto směs přidáme k hotovému masu a opět chvíli podusíme.
Před koncem dušení rozmícháme v troše vody solamyl, přidáme ho k masu a ještě chvíli povaříme.
Nakonec dochutíme cukrem nebo citronovou šťávou.
Před podáváním je třeba vyndat z hrnce bobkový list a hřebíček.
Burgundské hovězí maso
Burgundské hovězí maso