• 500 g hovězího masa z kýty
• 40 g slaniny
• 150 g žampionů
• 60 g cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 dcl červeného vína
• špetka černého mletého pepře
• 1 bobkový list
• 1 hřebíček
• tymián
• 30 g sádla
• 1 lžíce rajského protlaku
• 1 lžíce solamylu
• půl lžičky cukru
• citronová šťáva
Slaninu nakrájíme na kousky a osmažíme.
Smaženou slaninu vyndáme, na vysmaženém tuku osmahneme 4 kostky hovězího masa, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián, přikryjeme a dusíme doměkka.
Na trošce sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, osolíme, přidáme třený česnek, pepř a rajský protlak a chvíli dusíme.
Tuto směs přidáme k hotovému masu a opět chvíli podusíme.
Před koncem dušení rozmícháme v troše vody solamyl, přidáme ho k masu a ještě chvíli povaříme.
Nakonec dochutíme cukrem nebo citronovou šťávou.
Před podáváním je třeba vyndat z hrnce bobkový list a hřebíček.