• 0,5 kg libové vepřové kýty
• 2 lžíce oleje
• 1 menší cibule
• 1 dcl červeného vína
• půlka mrkve
• půlka celeru
• 2 lžíce kečupu
• 2 dkg hladké mouky
• 2 dkg sádla
• půl lžičky cukru
• půl lžičky octa
• sůl
• celý pepř
• celé nové koření
• bobkový list
Nakrájenou zeleninu osmahneme na oleji, přídáme cibuli, cukr, pak přidáme maso, opečeme, podlijeme vodou a pečeme.
Po chvilce přidáme kečup, víno, citrón, koření a ocet a upečeme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a povaříme 20 minut.
Pak necháme vychladnout, odstraníme koření a sťávu rozmixujeme nebo prolisujeme.