• 600 g mletého masa (vepřové
• hovězí
• skopové)
• 2 cibule
• 80 g tuku
• 700 g oloupaných brambor
• 6 rajčat
• mletá paprika,1 lžíce hladké mouky
• 4 dl mléka
• 2 vejce
• sůl
• petrželka
Nadrobně nakrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a podusíme je.
Zasypeme je paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme ze sporáku.
Na dno dobře vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu brambor pokrájených na tenké plátky, osolíme je, pokryjeme připraveným masem a nahoru poklademe opět brambory a osolíme.
Rajčata prolisujeme, šťávou zalijeme musaku a pečeme pod vrchním dílem pekáčku asi 50 minut.
Potom musaku zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a moukou a odkryté dopečeme.