Kuchařské recepty pro každého

Bulharská musaka s bramborami

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g mletého masa (vepřové
hovězí
skopové)
2 cibule
80 g tuku
700 g oloupaných brambor
6 rajčat
mletá paprika,1 lžíce hladké mouky
4 dl mléka
2 vejce
sůl
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobně nakrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a podusíme je.
Zasypeme je paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme ze sporáku.
Na dno dobře vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu brambor pokrájených na tenké plátky, osolíme je, pokryjeme připraveným masem a nahoru poklademe opět brambory a osolíme.
Rajčata prolisujeme, šťávou zalijeme musaku a pečeme pod vrchním dílem pekáčku asi 50 minut.
Potom musaku zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a moukou a odkryté dopečeme.
Bulharská musaka s bramborami
Bulharská musaka s bramborami