Kuchařské recepty pro každého

Bulharská kachní roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší kachna
kousek slaniny
1 cibule
celý pepř
20 g hladké mouky
sůl
na nádivku: 250 g vepřového bůčku + 250 g uzeného bůčku + 250 hovězího masa + kachní játra + 50 g slaniny + 3 žemle + 150 g žampiónů + 1 vejce + 2 žloutky + 50 g cibule + 200 ml smetany + špetka strouhaného muškátového oříšku + špetka muškátového květu + špetka utlučeného nového koření + lžíce brandy + pepř + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na masovém strojku umeleme hovězí maso, vepřový i uzený bůček, játra, mlékem zvhlčené žemle, slaninu a cibuli.
Směs okořeníme, osolíme, přidáme nakrájené a podušené houby, žloutky a ušlehané celé vejce, promícháme, přilijeme smetanu ochucenou brandy a znovu prohněteme.
Hotovou směs klademe na plát kachního masa, zabalíme, sešijeme, zabalíme do plátěného ubrousku, který stočíme, utáhneme a zavážeme provázkem.
Provázkem obtočíme i celou roládu, aby neztratila tvar.
Pak maso ponoříme do osolené vody ohřáté na 75°C.
Tuto teplotu udržujeme 2 hodiny.
Potom roládu z ubrousku vybalíme a vložíme na pekáč na kostičky rozškvařené slaniny a kolečka cibule.
Při pečení poléváme vypečenou šťávou, kterou ochutíme pepřem.
Pečeme asi hodinu.
Pak maso vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zředíme horkou vodou a povaříme.
Roládu nakrájíme na plátky a přeléváme šťávou.
Bulharskou kachní roládu podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Bulharská kachní roláda
Bulharská kachní roláda