Kuchařské recepty pro každého

Budvarská roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g roštěné
60 g tuku
2 cibule
40 g hladké mouky
1,5 dl piva Budvar 12°C
pepř
sůl
hovězí vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme a vložíme na světlý cibulový základ.
Podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka.
Měkké roštěnky vyjmeme, základ vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme až do doby, kdy se šťáva začne oddělovat od tuku.
Potom přidáme pivo a provaříme.
Šťávu procedíme a přeléváme na roštěnky.
Budvarská roštěná
Budvarská roštěná