Kuchařské recepty pro každého

Budějovický guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g předního hovězího masa
200 g vepřové plece
120 g cibule
3 papriky
3 rajčata
20 g sádla
20 g hladké mouky
1 lžička mleté papriky
3 lžíce červeného vína
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině sádla, zaprášíme paprikou a promícháme.
Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě.
K částečně měkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
Až je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou zeleninu, zahustíme jíškou ze zbylého sádla a mouky a ještě chvíli povaříme.
Dochutíme solí a pepřem.
Budějovický guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo dušenou rýží.
Budějovický guláš
Budějovický guláš