• 200 g předního hovězího masa
• 200 g vepřové plece
• 120 g cibule
• 3 papriky
• 3 rajčata
• 20 g sádla
• 20 g hladké mouky
• 1 lžička mleté papriky
• 3 lžíce červeného vína
• sůl
• pepř
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině sádla, zaprášíme paprikou a promícháme.
Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě.
K částečně měkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
Až je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou zeleninu, zahustíme jíškou ze zbylého sádla a mouky a ještě chvíli povaříme.
Dochutíme solí a pepřem.
Budějovický guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo dušenou rýží.