• 800 g vepřového bůčku s kostí
• 150 ml kysané smetany
• víno
• 300 g fazololové lusky
• 3 cibule
• 2 lžíce mouky
• 150 g sádla
• mletá červená paprika
• sůl
Z masa odřežeme kousky tuku, ten nakrájíme nadrobno a vyškvaříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle.
Potom přidáme mletou červenou papriku, vložíme maso nakrájené na kostky, prudce osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.
Při dušení maso necháme osmahnout, aby šťáva dostala pěknou barvu.
Maso znovu podlijeme.
Až začne měknout, přidáme očištěné fazolové lusky nakrájené na šikmé řezy a dusíme asi 20 minut, až bude měkké maso i fazolky.
Potom zalijeme vínem a kysanou smetanou, v které rozmícháme mouku.
Podle potřeby dochutíme octem.