• 2 stehna z králíka
• 800 g bůčku
• 50 g nadrobno pokrájené slaniny
• 300 g kořenové zeleniny nakrájené na malé kostičky
• 2 lžíce sádla
• 8 kuliček černého pepře
• 6 kuliček nového koření
• 4 bobkové listy
• drhnutý sušený tymián
• sůl
Stehna odblaníme, vykostíme a upravíme na 2 pláty.
Na plát upravíme i bůček.
Pláty rozklepeme, osolíme a posypeme tymiánem.
Na plát bůčku položíme králičí maso, zavineme a upevníme provázkem.
V pekáči na sádle roládu opečeme, pak ji vyjmeme.
Ve výpeku osmahneme slaninu a cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme a osolíme.
Roládu vrátíme zpět do pekáče, přidáme pepř, nové koření a bobkové listy, podlijeme a pečeme při 190°C asi 60 minut.