• 300 g hovězího masa
• 300 g vykostěného kuřecího masa
• 2 lžíce oleje
• 1 cibule
• petržel
• 3 stroužky česneku
• 3 rajčata
• 5 lžic sterilovaného hrášku
• sůl
Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme.
Potom k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky petržel a prolisovaný česnek.
Směs masa a zeleniny mícháme, až cibule začne růžovět.
Potom přidáme na dílky nakrájená rajčata a chvíli je dusíme.
Polévku zalijeme vodou a osolíme a vaříme, až maso změkne.
Potom maso vyjmeme, vývar na něj přecedíme, doplníme hráškem, povaříme nakonec podle chuti dochutíme.