• 600 g polohrubé mouky
• 40 g droždí
• 2 dcl mléka
• 60 g cukru
• 2 žloutky
• 250 g másla
• špetka soli
• 1 vejce na potření
• na nádivku: 60 g moučkového cukru + 0,5 dcl vody + 80 g máku + citronová kůra
Připravíme kvásek: do vlažného mléka přidáme cukr a droždí a necháme vzejít.
Kvásek přidáme do mouky, přidáme ještě žloutek, rozpuštěné máslo a sůl, vypracujeme těsto a necháme ho v teple vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné obdélníky.
Z makové náplně (vodu s cukrem přivedeme do varu, přidáme mletý mák a nastrouhanou citronovou kůru a za stálého míchání odpaříme ) vyformujeme váleček, ten zabalíme do těsta a vytvarujeme rohlíček do tvaru C.
Rohlíky položíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, necháme nakynout, znovu je potřeme a upečeme v předehřáté troubě při 190°C.