• 250 g libového uzeného bůčku
• 50 g slaniny
• 1 kg brambor
• 100 g kysaného zelí
• kousek másla
• 2 vejce
• 1-2 lžíce mléka
• sůl
• pepř
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka (asi 15 minut).
Pak je necháme trochu vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
Uzený bůček nakrájíme na nudličky a kysané zelí nakrájíme na menší kousky.
Slaninu opečeme na kousku másla na pánvi a pak dáme na dno pekáče.
Na opečenou uzeninu naskládáme plátky brambor, osolíme a opepříme, na ně dáme vrstvu nakrájeného bůčku, na bůček dáme vrstvu kysaného zelí a na zelí dáme opět vrstvu brambor, které osolíme a opepříme.
Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova (20-25 minut).