• 8 větších kusů brambor
• 2 střední cibule
• 250 g anglické slaniny
• 4 stroužky česneku
• 50 g petrželové nati
• 300 g ementálu
Oloupané brambory seřízneme tak, aby stály.
Vydlabeme brambory, aby stěny zůstaly zhruba půl centimetru silné.
Vydlabanou dužinu uvaříme a pak rozšťoucháme se sekanou petrželkou, solí a drceným pepřem.
Slaninu, česnek, cibuli, cuketu a rajčata nakrájíme na menší kousky ochutíme tymiánem a opečeme na pánvi dozlatova.
Tuto zeleninu ještě přimícháme do rozšťouchaných brambor.
Takto připravenou nádivku plníme do vydlabaných brambor.
Zapékáme v troubě při 200 °C až jsou brambory měkké.
Na závěr položíme na každou porci plátek ementálu a ještě zapečeme aby se sýr roztekl.