• 500 g brambor
• 500 g mletého masa
• cibule
• česnek
• 1 lžíce oleje
• půl lžičky oregana
• sůl
• pepř
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• 1 konzerva krájených rajčat
• 1 malá hlávka bílého zelí
• 150 g kysané smetany
• 100 ml sladké smetany
• 150 g strouhaného sýra
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájíme.
V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme.
Přidáme mleté maso a opečeme.
Okořeníme oreganem, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a rajčata a společně podusíme.
Bílé zelí očistíme, omyjeme, najemno nakrouháme, povaříme několik minut v osolené vodě, pak prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Kyselou a sladkou smetanu smícháme.
Zelí naplníme do vymazané zapékací formy, poklademe mletým masem a přikryjeme plátky brambor.
Zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut.
Ozdobíme petrželkou.