Kuchařské recepty pro každého

Brambory s haluškami

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g polohrubé mouky
4 velké brambory
1 cibule
1 vejce
sůl
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme mouku, vejce a trochu sůli, dolijeme vodu a uděláme řídké těsto na halušky.
Těsto po kouskách dáváme do vroucí vody a vaříme 6 minut.
Cibulu nakrájíme nadrobno, vařené brambory nakrájíme na menší kostičky a společně osmahneme na oleji, aby brambory byly dozlatova.
Pak do pánve přilijeme 1 dcl vody a ještě tak 2 minuty vaříme.
Potom jídlo z pánve promícháme s haluškami, přikryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
Podáváme samotné nebo jako přílohu k masům.
Brambory s haluškami
Brambory s haluškami