• 10 velkých brambor
• 500 ml smetany
• 2 lžíce mouky
• 2 lžíce másla
• 500 ml vývaru
• 125 ml rajského protlaku
• nasekaná zelená petrželka
• 400 gramů hovězího masa
• 1 cibule
• 1 lžíce sádla
Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut.
Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká.
Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou.
Dochutíme solí a pepřem.
Brambory naplníme a uložíme v pekáčku.
Připravíme si rajčatovou omáčku.
Mouku osmažíme na suché pánvi, rozmícháme ji s vývarem, přecedíme, přilejeme smetanu a vaříme pět až deset minut, pak přidáme máslo a trošku soli.
Rajský protlak ohřejeme, mícháme a pak přidáme k smetanové omáčce.
Brambory zalijeme omáčkou a zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů dvacet až pětadvacet minut.