Kuchařské recepty pro každého

Bramborový šoulet

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kilogram libového hovězího
2 kilogramy brambor
3 cibule
1 česnek
mletá paprika
husí sádlo
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme, necháme v míse ustát a pak z nich slijeme vodu.
Hovězí opláchneme, nakrájíme na malé kostičky, osolíme, posypeme paprikou, opepříme a ochutíme česnekem utřeným s trochou soli.
V hrnci si rozpustíme husí sádlo, osmahneme na něm na drobno nasekanou cibuli, přidáme okořeněné hovězí a podusíme je pod pokličkou.
Pak přidáme nastrouhané brambory a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do měkka.
Bramborový šoulet
Bramborový šoulet