• 1 kg brambor
• 100 g hlávkového salátu
• 80 g nakrájené slaniny
• 1 cibule
• 4 lžíce oleje
• 2 stroužky česneku
• 250 ml vývaru ze slepičího bujónu
• 3 lžíce octa
• 1 lžička hořčice
• sůl
• pepř
Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě, slijeme a ochladíme pod studenou vodou.
Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
Zahřejeme vývar z bujónu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek.
Potom vývar nalejeme na brambory, necháme 30 minut stát a potom slijeme.
Na dresing ušleháme 4 lžíce oleje s octem, hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do brambor.
Hlávkový salát umyjeme, osušíme a natrháme na kousky.
Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu.
Přidáme do salátu a ještě jednou pořádně promícháme.