Kuchařské recepty pro každého

Bramborový salát se slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
100 g hlávkového salátu
80 g nakrájené slaniny
1 cibule
4 lžíce oleje
2 stroužky česneku
250 ml vývaru ze slepičího bujónu
3 lžíce octa
1 lžička hořčice
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě, slijeme a ochladíme pod studenou vodou.
Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
Zahřejeme vývar z bujónu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek.
Potom vývar nalejeme na brambory, necháme 30 minut stát a potom slijeme.
Na dresing ušleháme 4 lžíce oleje s octem, hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do brambor.
Hlávkový salát umyjeme, osušíme a natrháme na kousky.
Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu.
Přidáme do salátu a ještě jednou pořádně promícháme.
Bramborový salát se slaninou
Bramborový salát se slaninou