• 600 g brambor
• 2 vejce
• 4 jarní cibulky
• svazek ředkviček
• 100 g sójových klíčků
• 5 lžic vývaru z kuřete
• 3 lžíce vinného octa
• sůl
• pepř
• 2 lžíce bílého jogurtu
• 6 lžic majolky
Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Vejce uvaříme natvrdo oloupeme a nasekáme.
Zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Ředkvičky omyjeme, zbavíme zelených částí, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě a slijeme.
Brambory promícháme s vejci, cibulkou a ředkvičkami a přidáme sójové klíčky.
Vývar smícháme s octem a okořeníme a tímto dresinkem zalijeme salát a necháme jej na chladném místě asi 15 minut uležet.
Podáváme s bílým pečivem a pivem nebo mlékem.