• 250 g cibule
• 1 kg brambor
• 2 pórky
• 1 zelená paprikový
• 500 g rajčat
• 1 lžíce oleje
• 2 stroužky česneku
• 1 lžíce sladké papriky
• 1/2 l zeleninového vývaru
• špetka drceného kmínu
• 1 lžička majoránky
• 1/2 svazku petrželky
• sůl
• 75 g zakysané smetany
• 2 lžíce octa
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky.
Cibuli pokrájíme na plátky.
Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme, pór na kroužky, papriku a rajčata na kostky.
Cibuli zesklovatíme na oleji.
Česnek oloupeme, přilisujeme k cibuli, společně osmahneme.
Vmícháme mletou papriku.
Přidáme brambory, pórek, papriku a rajčata, krátce vše promícháme a přilijeme vývar.
Okořeníme drceným kmínem a majoránkou a přikryté vaříme 15 ? 20 minut.
Petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme.
Guláš osolíme a zjemníme ho zakysanou smetanou.
Podle chuti přikyselíme.